Gyarkori kérdések

Hogyan történik a számlázás?

A CodeGuru webáruház hiteles magyarországi elektronikus számlát (e-számla) állít ki PDF formátumban. A számlát elektronikus formában kézbesíti és teszi elérhetővé, letölthetővé a Vásárló rendeléskor megadott email címére való elküldéssel.

Az elektronikus számla (e-számla) hiteles, adóigazgatási azonosításra alkalmas és a jogszabályi előírásoknak, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal követelményeinek minden tekintetben megfelelő elektronikus úton kibocsátott számviteli bizonylat. Az elektronikus számla hiteles bizonylat, amely digitális aláírást tartalmaz és igazolja az adófizetéssel összefüggő kötelezettségek és jogok meglétét. Az elektronikus úton kibocsátott számla bizonylatot a vonatkozó jogszabályok szerint elektronikus formában szükséges megőrizni.

A webáruházban feltüntetett termékek árai magyar forintban (HUF) értendők és a számlán forintban kerülnek feltüntetésre. Az Üzemeltető kijelenti, hogy a Vásárló részére 27% ÁFA tartalmú számlát állít ki. A Vásárlót nem terheli a számla végösszegén felül további fizetési kötelezettség.

Mi is az a Digitális termékkulcs?

Milyen gyorsan kapom meg a termékkulcsomat?

Mikor és milyen módon kapom meg a számlát?

Mit jelent a "Retail", "OEM", "MAK" (Volume) licenc?

  • Retail (kereskedelmi)
    A szoftver teljes csomagolt termékét (FPP-Full Packaged Product) általában „dobozos példánynak” nevezik a "Retail" licencek esetében, bár ez manapság inkább a kereskedelmi csatornára értendő és nem szó szerint fizikai terméket jelent minden esetben, hiszen ma már online módon is (letöltés) beszerezhetők a kereskedelmi termékek, amikor nincs fizikai termék. Kiskereskedőtől vagy online vásárolja meg a Microsoft Áruházból. A Retail termékkulcsok könnyen átvihetők egy másik számítógépre pl. Microsoft fiók segítségével.

  • OEM (Original Equipment Manufacturer)
    Azokat a szoftver termékeket nevezik OEM-nek (Eredeti Berendezés Gyártó), amelyeket rendszerépítők, számítógépgyártók (pl. DELL, HP, Lenovo...) számára licencelnek. Egyes esetekben az OEM kulcs be van ágyazva a gép UEFI (korábban BIOS) programjába. Az OEM licenc lehet nem márkaspecifikus is, azaz nem "brand" (márka) gépeken is felhasználhatók. Ilyen eset például amikor valaki előtelepített, működő Windows rendszerrel vásárol számítógépet és a számítógép árába bele van építve a Windows szoftver is. Az OEM licencek eredetileg hardver kötöttséggel kerülnek forgalomba, de a hardverkötöttség alól kivonhatók és tovább értékesíthetők az EU/EGK területén legálisan a szoftvergyártógyártó tiltakozása ellenére is az Európai Bíróság C-128/11. sz. ügyben hozott ítélete, valamit a 2009/24/EK Európai Parlamenti irányelvek alapján. Még abban az esetben is, ha a gyártó szerződése ezt tiltja, mert ilyen esetben a szerződés vonatkozó pontja érvénytelen. Az OEM licencek telefonos aktiválással vihetők át másik számítógépre, amennyiben az előző gépen inaktiválásra került.

  • MAK (Volume)
    Mennyiségi licenc konstrukciót jelent, azaz többszörös aktiválási kulcs, amely elsősorban üzleti, nagyobb vállalati, kormányzati környezetben jelent optimális megoldást nagyobb számú számítógépek esetén, amikor egy kulccsal meghatározott számú számítógép aktiválható. Lehetővéteszi nagyobbszámú géppark egy kulccsal történő aktiválását és az aktiválási automatizálást is. A MAK egyszeri alapon aktiválja a rendszereket a Microsoft tárolt aktiválási szolgáltatásainak segítségével. Lehetővé teszi a független aktiválást is amikor a számítógép egyedileg kapcsolódik a Microsoft aktiváló szerveréhez. Az Európai Bíróság C-128/11. sz. ügyben hozott ítélete és a BGH határozata alapján megengedhető és legális a mennyiségi (Volume) licencek egyesével történő tovább értékesítése, amennyiben annak szóban forgó példányát az eredeti vásárló használhatatlanná tette (törölte), illetve abban az esetben is, ha az adott licenc eleve nem került felhasználásra.
argep.hu kelkoo.hu arcedula.hu olcsobbat.hu arkoz.hu olcso.hu intengo.hu Ár Radar árösszehasonlító és piac shopmania.hu